Volontärsinsats/upplevelse

De senaste fem dygnen har det regnat, stundtals öst ner, så mycket tid har spenderats inomhus där vi förutom att ha spelat spel och kollat på film, passat på att lära oss namn på olika geometriska former som barnen fått rita och därefter försökt hitta dessa former utomhus. Några barn har jag haft datastund och några barn har fått sitta med en kortlek för att lära sig färgernas namn och räknat antalet kort. Igår vid morgonstundens speltid satt jag och studerade barnen när de spelade spel och efter en stund kom ett av barnen började fråga mig om flaggor som visade sig på instruktionerna av ett spel. Det gav mig idé att lära barnen vilka länder som gränsar till Indien och måla dessa länders flaggor; Pakistan, Kina, Nepal, Bhutan, Bangladesh och Burma. Så på eftermiddagen satt vi i mitt rum och barnen fick först studera en världskarta och försöka peka ut var Indien låg och därefter studera grannländerna. Nästintill alla barn hann rita och måla klart sin flagga som vi sedan ska sätta upp det på väggen i när vi flyttat tillbaka till Kilyarnur.

Vi kommer flytta inom de närmaste dygnen, beroende på vädret, men troligtvis imorgon lördag. Det ska bli spännande att få ta del av ytterligare en ny miljö i en by där verksamheten varit belägen tidigare. Miljöombytet ska bli intressant att studera utifrån dess inverkan på det sociala arbete som verksamheten utför. Tidigare under min vistelse har jag besök lokalerna i Kilyarnur och kunde då se potential för att på ett bättre sätt kunna bemöta barnens behov då ytan är större än tidigare.